I dag havde jeg fornøjelsen af at blive interviewet til en podcast om fremtidens arbejdsplads. Denne oplevelse har givet mig endnu mere blod på tanden ift. vigtigheden af at adressere psykisk sårbarhed på arbejdspladsen og helst som en del af virksomhedens inklusionspolitik. I en tid, hvor vi konstant udfordres af høje forventninger og krav, er det afgørende at skabe et inkluderende og støttende arbejdsmiljø.
I podcasten diskuterede vi, hvordan organisationer kan tage initiativ til at fremme et sundt psykisk arbejdsmiljø. Vi talte om vigtigheden af at anerkende og værdsætte neurodiversitet – de unikke styrker og evner, som neurodivergerende medarbejdere bringer til bordet. Disse medarbejdere, der ofte har exceptionelle evner såsom dyb koncentration, kreativ tænkning og specialiserede færdigheder, kan spille en afgørende rolle i en virksomheds succes. Det handler om at få alle talenter i spil.
I mit arbejde med ‘Den nye sårbarhed’, ser jeg en voksende bevidsthed om og værdsættelse af disse unikke talenter. Det er vigtigt at forstå, at neurodiversitet ikke kun er en udfordring, men også en mulighed for at berige vores arbejdspladser med forskellige perspektiver og kompetencer. Psykisk udfordring, stress og belastningssymptomer udgør også en skjult udfordring, som påvirker både medarbejdere og virksomheder som helhed. Der er mange der går alene med deres udfordringer, som for mange føre til oplevelsen af ensomhed iblandt ens tætteste kollegaer.
For at understøtte dette inklusionsarbejde, vil vi i fremtiden tilbyde workshops, der er designet til at hjælpe organisationer med at integrere og støtte neurodiverse medarbejdere. Disse workshops er et vigtigt skridt mod at skabe et mere inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle talenter anerkendes og værdsættes.
Jeg håber tiden er inde til, at vi kan diskutere, hvordan disse principper kan implementeres i forskellige organisationer.