Livet med ADHD – Fra Udfordringer til Løsninger

Kære læsere,

Jeg åbnede op om et emne for nogle år siden, der har berørt mig dybt både personligt og professionelt: ADHD. Gennem mine bøger og podcasts har jeg bestræbt mig på at nedbryde tabuer omkring psykiske udfordringer, og ADHD er ingen undtagelse.

“ADHD kan beskrives som højoktan-superbenzin, der får dig til at flyve hurtigere end andre, men også risikerer at slide på motoren, hvis man ikke er opmærksom på, hvordan den fungerer.” Dette citat fra min seneste bog fanger essensen af min personlige rejse med ADHD.

At få diagnosen som voksen skabte et følelsesmæssigt vakuum for mig. Pludselig faldt mange livsvalg og vaner på plads – de impulsive beslutninger, de hurtige kursskifter og de dage, hvor jeg undrede mig over mine egne handlinger. Jeg indså, at en stor del af mit liv havde været præget af ADHD, uden at jeg vidste det.

Men ADHD er mere end bare udfordringer. Det er også en kilde til kreativitet og energi. På mine gode dage kan jeg skrive en børnebog på to uger, træne dagligt og føle mig som en superstjerne. Men disse bølgetoppe følges af bølgedale, hvor alt føles overvældende, og jeg kæmper med at holde fokus.

Gennem mine samtaler med andre, der lever med ADHD, har jeg lært, at vi deler mange fælles oplevelser og udfordringer. Mange af os har forsøgt utallige metoder for at finde ro og balance – fra motion og sund kost til diverse terapiformer. Men der er ingen one-size-fits-all løsning.

Så hvad kan man gøre? Her er nogle løsninger, der har hjulpet mig og andre:

 1. Forstå din ADHD: Lær om, hvordan ADHD påvirker dig personligt.
 2. Skab struktur: Rutiner kan være en redningskrans i et uforudsigeligt ADHD-sind.
 3. Motion og kost: Fysisk aktivitet og sund kost kan have en positiv effekt på ADHD-symptomer.
 4. Søg professionel hjælp: En terapeut eller coach, der forstår ADHD, kan være uvurderlig.
 5. Mindfulness og meditation: Disse praksisser kan hjælpe med at finde ro i sindet.
 6. Netværk: Tale med andre, der har ADHD. At dele erfaringer kan være utroligt helbredende.
 7. Prioriter søvn: God søvn er afgørende for at håndtere ADHD’s udfordringer.
 8. Fokuser på dine styrker: Brug din unikke energi og kreativitet positivt.
 9. Accept og tilgivelse: Lær at acceptere dig selv og forstå, at fejl er en del af rejsen.
 10. Lær dine grænser at kende: Kend til dine bølgetoppe og -dale, og planlæg derefter.

At leve med ADHD er ikke altid nemt, men det behøver ikke at definere hele dit liv. Ved at forstå og omfavne denne del af dig selv, kan du navigere livet mere effektivt og med større selvtillid.

Lad os sammen bryde tabuet og tale åbent om psykiske udfordringer. 

Venlig hilsen

Manu Sareen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Spørg nu

Giv mig et kald eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter jeg dig. Jeg bestræber mig på at besvare alle henvendelser inden for 2 arbejdsdage.
  Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.